Påsken bjuder på fantastiska upplevelser

Publicerat den 16 mars 2023

I premiäravsnittet av Studio Järvsö tar vi er med på en tur i Järvsöbacken, bjuder på tips för att bli en bättre skidåkare och laddar upp inför Big Air! Friidrottsstjärnan Patrik Klüft och hans företag Järvsöguiderna tar oss med på en topptur och Malin Berghagen bjuder hem oss på ett yogapass och berättar vad Järvsö betyder för henne. Dessutom tipsar vi om saker att göra, platser att besöka, samt ger er en inblick i arbets- och bostadsmarknaden i kommunen.

En tur i Järvsöbacken

Katharina får följa med Järvsöbackens skidlärare Victor Engblom på några åk i de nypistade nerfarterna. Dagen börjar med utprovning av skidutrustning och Victor förklarar vad man ska tänka på när det gäller just skidor och pjäxor. Sedan är det dags att hoppa på släpliften och bege sig mot toppen. Victor berättar om vad Järvsöbacken har att erbjuda sina besökare, under hela säsongen men främst nu i påsk och han ger sina bästa tips på hur man blir en bättre skidåkare. Katharina får prova olika skidtekniker och nedfarter och Victor tipsar om sina smultronställen på byn. Som avslutning bjuder Victor på en 360 och vi får byta några ord med åkare i olika åldrar.

Att göra i Järvsö under påsken

Fredrik Vest från Destination Järvsö och Nathalie Häll från Magasin Järvsö gästar studion. Fredrik berättar om Järvsös utveckling under de senaste åren, där backen så klart är den stora motorn med skidåkning på vintern och cykling på sommaren. Fredrik lyfter fram det unika med Järvsö och Ljusdals kommun som gör att många vill både turista och bosätta sig här. Han berättar också om det omfattande miljöarbete som läggs ner för att Järvsö ska vara en hållbar destination nu och i framtiden.

Nathalie Häll, redaktör för tidningen Magasin Järvsö berättar om upplägget kring tidningen och arbetet som ligger bakom deras utgåvor. Humor och ett unikt bildspråk är ledstjärnorna för dem när de paketerar Järvsö i tryckt format.

De båda delar med sig av sina bästa tips inför påsken för dig som bor i kommunen, eller besöker den som turist. Bland tipsen finns allt från unika matupplevelser och besök i nationalparker, till lokalt hantverk och svettfest.

Topptur med Järvsöguiderna

Patrik Klüft är en av huvudpersonerna i företaget Järvsöguiderna som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter i Järvsö med omnejd. En av dessa aktiviteter är toppturer på skidor, något som vår programledare Katharina fick prova på. Dagen börjar med att Patrik kittar upp Katharina med rätt prylar. Därefter beger de sig till foten av Järvsöbacken och knäpper på sig skidorna. Turen går på baksidan av Järvsöbacken och Patrik lär ut tekniken när det gäller att ta sig fram på stighudsbeklädda turskidor. Väl uppe på toppen av backen berättar Patrik om vilka aktiviteter man kan hitta på i Järvsö under vårvintern över en kopp fika. Dagen avslutas med ett åk utför Järvsöbacken och programledaren bjuder på en vurpa.

Jobba och bo i Järvsö

Linnéa Von Wagenen arbetar med strategisk och hållbar utveckling på Ljusdals kommun, och Susanne Wiken är Svensk Fastighetsförmedlings representant i kommunen. Linnea berättar om hur arbetsmarknaden, efterfrågan på kompetens och företagsklimatet ser ut och det visar sig att möjligheterna för att hitta ett intressant arbete, eller driva företag i kommunen är fantastiska. Hon berättar också om kommunens utbud när det gäller utbildning för så väl barn som vuxna.

Susanne ger tittarna en bra bild av hur bostadsmarknaden ser ut. För dig som vill bygga nytt finns goda möjligheter och det finns en hel del intressanta objekt ute till försäljning, och värdeutvecklingen på fastigheter i kommunen har varit otroligt god under de senaste åren. Ett hus i Järvsö är en bra investering.

När de båda får uppgiften att dela med sig av sina respektive tre bästa tips skenar de iväg och ingen av dem kan låta bli att fortsätta komma med nya tips. Det blir många skratt och kontentan av samtalet med dessa båda är att Järvsö och Ljusdals kommun är en fantastisk plats för att leva, bo och arbeta.

Yogapass hos Malin Berghagen

Sist ut i Studio Järvsös premiäravsnitt är Järvsödottern Malin Berghagen. Efter att ha bott inte bara utanför kommunens gränser utan även utanför Sveriges gränser under många år har hon flyttat hem till Järvsö. Självklart kommer mamma Lill-Babs på tal och Katharina får en inblick i Malins stora passion, nämligen yoga. Malin berättar vad Järvsö betyder för henne och hur hennes ambitioner ser ut för hennes liv på hemmaplan, med livsförändringar och projektering av ny yogastudio.